Skûtsjesilen: een jaarlijks spektakel waarvoor heel Friesland eropuit trekt. Ook de rest van Nederland heeft een grote belangstelling voor deze watersport. Het evenement vindt u dichtbij Camping Blaauw. Dus: maak het mee!

Beleef het skûtsjesilen van dichtbij

Skûtsjesilen zijn zeilwedstrijden met skûtsjes (stalen tjalken). De belangrijkste wedstrijdreeks is het SKS-kampioenschap. Deelnemers strijden tijdens 11 wedstrijden om de SKS-kampioenswimpel. De schipper die aan het eind van al deze wedstrijden het minst aantal punten heeft behaald is de winnaar.

Spannend tot op het laatste moment…

Bij iedere wedstrijd krijgen de deelnemers punten. Het puntenaantal van de slechtste wedstrijd wordt van het totaal aantal punten afgetrokken. Als na de puntentelling blijkt dat 2 of meer skûtsjes op dezelfde plaats staan, dan is de volgorde van aankomst in de laatste wedstrijd bepalend. Het blijft dus tot op het laatste moment spannend…

Maakt u het mee!!

U ziet het: skûtsjesilen is een jaarlijks terugkerend evenement waar u bij wilt zijn. Moedig de zeilers aan vanaf het water of de waterkant, hier vindt u het laatste nieuws.