Varen vanaf Landgoed Eysinga State

De prachtige natuur en interessante bezienswaardigheden ontdekken vanaf het water. Gooi de trossen los en laat u meevoeren door de vele wateren die de omgeving rijk is. Vanaf vakantiepark Eysinga State vaart u rechtstreeks naar de nabijgelegen Langweerderwielen en de andere grote meren, zoals het Sneekermeer.

Friesland is dé plek bij uitstek voor watersportliefhebbers. Het uitgestrekte gebied rond Eysinga State omvat een groot netwerk van de mooiste wateren waar u kunt genieten van al het natuurschoon. Niet alleen de natuur is de moeite waard, ook kunt u steden en dorpen vanaf het water bezichtigen.

Boot huren bij Landgoed Eysinga State

Zin om het water op te gaan? Op het vakantiepark kunt u een motorboot of  kajak huren. . . Bent u een zeilliefhebber? Nabij het park zijn goede zeilboten te huur. Deze kunt u huren voor één dag of een hele week.

Vanaf Landgoed Eysinga State vaart u zo de langs Boornzwaag de Langwarder Wielen op. Op deze Sloepenroute kunt u zo aanhaken vanaf het landgoed.

Op deze website vindt u een groot aantal vaarroutes door Friesland.

Vanaf Landgoed Eysinga State bent u in ongeveer 20 minuten varen bij de eerste grote Friese Meren. U vaart vanaf de haven door de Houtvaart richting Boornzwaag. De diepgang van de vaart op Landgoed Eysinga state en de Houtvaart is ongeveer 0.80m en is door een aantal bruggen (hoogte 1.30m) waar u onder doorvaart niet geschikt voor staande mast. Gaat u bij Boornzwaag naar rechts de Schasterrijn op dan vaart u richting het Tjeukemeer, vaart u rechtdoor dan komt u op de Langwarder Wielen uit.

Waar laat u uw boot?

Bij een groot aantal van onze bungalows is een eigen aanlegsteiger, bij de bungalows Expatia en Landhuisbungalows echter niet. Bij deze accommodatie types is een haven plaats te reserveren, net zoals bij de kampeerplaatsen en de safaritenten. Hiervoor kunt u contact opnemen met de receptie, info@eysingastate.nl.

Funyak (motorboot voor 6 personen)

Kayak (3 tot 4 personen)

Hoeveel kost een boot huren?

  • Funyak (motorboot 6 pk) incl. 1 tank brandstof: prijs per dag € 70,- | prijs per week: € 385,-
  • Kayak 3/4 persoons: prijs per dag: € 25,-
  • Sup € 35,- per dag
  • Zwemvest: € 20,- borg

Heeft u een eigen boot?

U kunt uw eigen boot aanleggen in een van onze havens.

  • Aanlegsteiger nieuwe haven: € 7,50 per nacht.
  • Aanlegsteiger nieuwe haven: € 285,- per seizoen.